Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Informatiebijeenkomst

maandag 6 september 2021

19:00 - 21:00
Locatie

rondtour

Voorzitter
R.T.M. Peperzak
Toelichting

,

Agendapunten

  1. Geachte raads- en burgerraadsleden,
    In het collegeprogramma is het volgende opgenomen: “Wij gaan aan de slag met het opknappen van de oudere wijken en buurten in de gemeente Gennep (waaronder de omgeving Sint Norbertusstraat en Sint Martinusstraat), opdat het er beter wonen is en zij positief bijdragen aan de uitstraling en aantrekkingskracht van de gemeente en de stad”.
    De afgelopen periode zijn we volop bezig geweest om straten en pleinen een betere uitstraling te geven. Voor uw beeld hebben de volgende straten een positieve verandering doorgemaakt: de Prinses Margrietstraat (Gennep), Roggestraat (Gennep), Schoolstraat (Milsbeek) en het Schuttersplein (Milsbeek).
    In de komende jaren staan de volgende straten en buurten op de planning: Heesweg (Heijen), Prins Hendrikstraat (Gennep), deel van de Vogelwijk (Gennep) en de Emmastraat (Gennep). Deze straten zijn allemaal opgenomen in gemeentelijk rioleringsplan.
    Daarnaast is op 1 juli 2019 de motie “ Aanpak opknappen oude wijken en buurten” aangenomen.
    U verzoekt ons een knelpunteninventarisatie op basis van beeldkwaliteit te maken van straten, wijken en buurten in de gemeente. Op basis daarvan kunnen dan noodzakelijke verbeteringen in een planning gezet worden.
    In de brief van 2 februari 2021 hebben wij aangegeven dat wij menen in principe voldoende zicht te hebben op de kwaliteit van de openbare ruimte. Dat beeld verkrijgen we door eigen waarneming en via het publieke meldingensysteem. De normale onderhoudswerkzaamheden volstaan om de kwaliteit in stand te houden of waar nodig te verbeteren. Onder het motto ‘werk met werk maken’ combineren we grootschalige verbeteringen bij voorkeur met geplande rioleringswerkzaamheden. Op die manier worden onze schaarse middelen het meest efficiënt ingezet.
    In dezelfde brief hebben wij aangegeven bereid te zijn, om met een vertegenwoordiging van uw raad een schouw door de wijken van Gennep te organiseren. Samen nemen we dan de kwaliteit in ogenschouw en op basis van de bevindingen kunt u dan bepalen of extra inzet of geld nodig is om wijken op te knappen, al dan niet in combinatie met rioleringsaanpassingen.
    Hierbij ontvangt u zoals afgesproken een uitnodiging voor maandagavond 6 september, 19.00 uur, vanaf het gemeentekantoor, om samen een rondje te maken door de gemeente Gennep “op de fiets”. Indien u zelf een straat wilt aangeven om te bezoeken dan kan dat gemeld worden aan b.leenders@gennep.nl
    Om een goede route te kunnen maken ontvangen wij graag van u per mail eventuele straatnamen, die u gezamenlijk zou willen bezoeken.
    Wijken, straten en buurten waar de komende jaren iets gepland staat vanuit bijvoorbeeld riolering en wegonderhoud, nemen we ook op in deze route.
    We hopen dat we in september weer normaal sociaal verkeer kunnen hebben.
    Met vriendelijke groet,
    Bennie Leenders